Ce reprezinta sistemul de albire dinti Zoom ?

Albirea ZOOM presupune activarea printr-o sursa de lumina albastra a elementelor active din gelul de albire care se va aplica pe suprafata dintilor. Gelul contine peroxid de hidrogen care se va descompune si va elibera oxigen ce va patrunde prin smalt si dentina, albind uniform zone ale dintelui colorate sau ingalbenite. Lampa Zoom potenteaza afectul de albire al gelului cu pana la 26% , ducand la o imbunatatire a culorii cu pana la 8 nuante mai alb decat nuanta de la care s-a plecat !

Cat dureaza acest tip de albire efectuat in cabinet ?

Tratamentul complet dureaza aproximativ o ora. Acest timp presupune pregatirea pentru aceasta manopera urmate de 45 de minute de albire propriu-zisa prin iluminarea cu sistemul ZOOM.

Ce se va intampla in tot acest timp?

In timpul procedurii, pacientul se poate uita la televizor sau asculta muzica

Cat timp se va mentine albirea?

Dupa urmarea unui singur tratament de albire, rezultatele se vor pastra cu aproximatie 2 ani, in functie si de stilul de viata al pacientului, dar pot fi si pentru totdeauna daca pacientul respecta instructiunile de ingrijire de dupa albire.

Pentru ca dintii sa isi pastreze aspectul, va recomandam sa folositi ata de gura, sa periati dintii de 2-3 ori pe zi, si folosirea unor produse profesionale create special pentru ca dintii sa isi pastreze stralucirea.

Exista efecte adverse?

In timpul tratamentului de albire a dintilor poate aparea sensibilitatea, insa cazurile sunt destul de rare. Daca totusi aceasta apare, albirea dintilor se poate repeta in mai multe sedinte mai scurte, efectele albirii fiind aceleasi. In cazuri si mai rare poate aparea o mica jena dupa tratament, insa aceasta poate fi combatuta cu paste de dinti desensibilisante, dar de cele mai multe ori dispare spontan.

Care sunt cauzele coloratiilor?

Cauzele pot fi multiple, insa cele mai frecvente sunt datorate de substantele din cafea, ceai, cola, vin rosu etc. Cazuri mult mai severe sunt date de consumul de tetraciclina sau fluorul in cantitati excesive.

Isi poate albi dintii oricine?

Aproape oricine. Tratamentul nu este intotdeauna la fel de eficient pentru toata lumea, si aici se face referire in special la cei cu coloratii severe. Insa in urma unui control, medicul dentist poate stabili daca esti un candidat viabil pentru acest tratament.

Imi va afecta albirea sanatatea dintilor?

NU. Numeroase cercetari si studii clinice au relevat faptul ca albirea supervizata de un medic dentist este sigura. Defapt, multi dentisti considera ca albirea este cea mai sigura procedura a esteticii dentare. Totusi exista contraindicatii pentru copii sub 13 ani, femei insarcinate sau care alapteaza. Asadar poti folosi cu incredere sistemul de albire ZOOM!