Ce ofera mai bun implanturile fata de tratamentul dentar conventional ?

Mentin sanatatea dintilor naturali : pentru a inlocui un dinte lipsa confectionand o punte, dentistul trebuie sa slefuiasca (pileasca) doi dinti naturali, unul din dreapta si unul din stanga spatiului lipsa, de multe ori scotindu-le chiar nervul. Apoi, dentistul cimenteaza aceasta punte peste cei doi dinti mutilati . Acum in loc sa ne gandim ca avem un dinte lipsa , ne gandim ca am mai stricat doi dinti. Implanturile dentare, pe de alta parte nu au efecte negative asupra niciunuia din dintii d-voastra naturali.

Mareste eficienta masticatiei

Un pacient cu o dantura completa va avea o eficienta masticatorie de 100%. Daca multi dintre pacienti pierd toti dintii si ii inlocuiesc cu punti sau proteze, atat pe maxilarul de sus cat si pe cel de jos , coeficientul de masticatie va fi cuprins intre 15 si 18%. Cu implanturile care poate sustine o lucrare fixa, unele persoane poate recupera chiar si 85-90% din eficienta masticatorie.

Prevenirea resorbtiei de os

Exista o stransa legatura intre functia dintilor si pastrarea cantitatii si calitatii osului alveolar. Daca o persoana isi mentine dintii sanatosi din punct de vedere parodontal , creasta osului alveolar va fi mentinuta intacta, sustinand mult timp dintii si implanturile. Deci, atunci cand un dinte este piedut, osul alveolar sufera un proces accelerat de resorbtie sub influenta fortelor masticatorii directe, traumatizante si la fel, atunci cand inlocuim dintii pierduti cu punti sau proteze, dezechilibrele de forte conduc la topirea osului de sub aceste lucrari. Pe de alta parte, implantul transmite fortele fiziologic in os, mentinandu-i volumul in timp.

Mentinerea sanatoasa a dintilor

Chiar si in situatii singulare un implant ofera avantaje. Daca dintii adiacenti zonei dintelui lipsa sunt perfect sanatosi si fara carii va fi in avantajul pacientului sa nu-i sacrifice si sa se ocupe de inlocuirea golului prin implant si nu printr-o punte ce ar necesita sacrificiul celor 2 dinti sanatosi . Mai departe, in special in partea anterioara a gurii ( linia zambetului ) restaurarea unui singur dinte prin implant poate oferi valente estetice mult mai bune, prevenind in acelasi timp resorbtia osoasa.