Este bine de stiut ca inhalosedarea este o tehnica particulara, studiata si dezvoltata de Dr. LANGA. Acesta a descoperit ca administrand pacientului un amestec de oxigen si proxid de axot putem anula complet starea de ANXIETATE si FRICA pe care le acuza diversi pacienti inaintea unui tratament stomatologic.

Inhalosedarea
Inhalosedarea

Scopul inhalosedarii este de a obtine un pacient relaxat, in conditii de confort pe scaunul stomatologic si pentru care tratamentul dentar sa ramana o experienta placuta. Pacientului, asezat pe scaunul stomatologic, i se aplica o masca nazala cu ajutorul careia inhaleaza un amestec de protoxid de azot in combinatie cu oxigen, rezultand un gaz ilariant care are proprietati sedative si usor analgezice. Acest gaz induce o stare de relaxare, de bine. Deseori apare o senzatie de detasare si alterare a simtului timpului. Pacientul ramane constient,colaborand cu medicul si raspunde adecvat la intrebari.

In timpul inhalosedarii pacientul nu treabuie asistat neaparat de medicul-anestezist. Acesta metoda poate fi aplicata si de catre medicii stomatologi care au cursuri teoretice si practice in tehnica administrarii inhalosedarii in cabinetul de stomatologie.

Efectele importante derivate din inhalosedare, referitoare la aparatul oral sunt:

1) Un discret inceput de disparitie a durerii
2) Inghitire mai putin frecventa
3) Senzatia de greata mult redusa

Sedarea este un tratament pe care il administreaza medicul pacientului pentru a se simti mai bine si relaxat. Este util si medicului, pentru a putea lucra cu minori sau cei anxioși, fara stres si fara a pierde timp.