In cadrul Clinicii Stomatologice Dentland, albirea dentara nu este un simplu tratament cosmetic, ci un ansamblu de proceduri care vizeaza atat imaginea ta, cat si sanatatea dentara !

Acestea sunt etapele pe care medicii nostri le recomanda:

Igienizare profesionala

Sedinta de igienizare profesionala este prima etapa, in urma careia nivelul bacterian din cavitatea bucala scade la minimum. Tartrul si coloratiile vor fi indepartate de pe suprafetele dentare, iar gingiile vor beneficia de tratamente antiinflamatorii.

Fluorizarea

Fluorizarea este pasul urmator, prin care smaltul devine mai rezistent impotriva atacului acid, iar anumite leziuni incipiente se remineralizeaza (impiedicand evolutia lor spre carii). Florul se gaseste in toate pastele de dinti, in ceaiul verde, in anumite alimente (cum ar fi pestele, fructele de mare), dar tratamentul local este mult mai semnificativ si benefic pentru sanatatea dentara.

Astfel pacientului i se va lua amprenta, in urma careia vor fi realizate niste gutiere (mulaje dintr-un plastic foarte moale adaptate perfect cazului clinic). In aceste gutiere, se va aplica gelul de fluor, tratamentul avand o durata de 3-7 zile. Fluorizarea se realizeaza acasa de catre pacient, care va primi instruirile necesare de la medicul stomatolog.

Albirea

Albirea propriu-zisa , cu cele 3 variante :

  • Albirea cu gutiera “pentru acasa”
  • Albirea cu sistemul Zoom!
  • Albirea interna a dintilor

Fluorizarea post albire

Fluorizarea post-albire este recomandata intotdeauna, indiferent daca exista sau nu sensibilitate dentara. Gutierele vor fi purtate urmatoarele 2-3 zile ( cate 2 ore/zi sau pe parcursul noptii).