1. Aparatul ortodontic metalic (Aparat dentar metalic)

Aparatul ortodontic metalic este cel mai des intalnit tip de aparat dentar, iar noile tehnologii au facut ca purtarea aparatului sa fie mult mai confortabila azi decat a fost anii trecuti. Componenetele aparatului dentar sunt facute din otel de inalta calitate. Aveti optiunea de a adauga elasice colorate pentru un design mai vesel si mai unic, cerinta intalnita mai ales la copii. Deoarece este foarte simplu sa schimbi aceste culori aparatul se poate personaliza la fiecare vizita la ortodont.

2. Aparatul ortodontic ceramic (Aparat dentar ceramic)

Aparatele ortodontice din ceramica sunt o alternativa pentru cei care nu v-or ca aparatul sa fie vizibil asa mult. Ca si aparatele dentare metalice, aparatele ortodontice ceramice sunt foarte confortabile si foarte eficiente in alinierea dintilor.

Bracketurile ceramice sunt facute dintr-un material transparent, motiv pentru care vizibilitatea lui pe dinte devine mult mai mica. In general pretul pentru un aparat ortodontic ceramic este mai mare decat pretul pentru cel metalic motiv pentru care este cerut mai ales in situatii in care se doreste ascunderea purtarii unui altfel de aparat, adica de catre tineri si la adulti.

Datorita faptului ca aparatul dentar este mai putin vizibil, este necesara mai multa atentie la igiena orala.

3. Aparatul ortodontic Speed (Aparat dentar Speed)

Tehnica Speed este o tehnica nou aparuta ce pe langa avantajul unei vizibilitati mai reduse al aparatului este cel mai eficient in alinierea dintilor. Marele avantaj al tehnicii este elasticitatea aparatului ceea ce il face capabil de alinieri mult mai complexe in perioade mai scurte de timp.

Bracketurile Speed au un “clip activ” in locul elasticului.

Materialul din care este facut apratul ortodontic este un aliaj special “Super elastic” – Nichel-Titaniu. Clipul de prindere elimina complet sudurile ceea ce reduce durata de interventie atat pe perioada instalarii aparatului cat si la verificarile ulterioare.

4. Aparatul ortodontic lingual (Aparat dentar lingual)

Aparatele dentare linguale sunt lipite pe partea din spate a dintilor, deci sunt “invizibile” chiar si cand zambiti larg. Bracketurile in tehnica linguala sunt “personificati” pentru fiecare dinte in parte, astfel fiecare aparat este creat unic. Datorita acestei “personificari” aparatele linguale au un pret semnificativ mai mare decat aparatele ortodontice obisnuite.

5. Aparatul de contentie

Aparatul de contentie este un dispozitiv folosit in etapa finala a tratamentului ortodontic, pentru a stabiliza dintii in noua lor pozitie. La sfarsitul tratamentului ortodontic, dintii dumneavoastra sunt pozitionati si aliniati corect pentru o muscatura normala si pentru un zambet estetic. Dar, cu toate astea, dintii au tendinta sa “dea inapoi”, si acest fapt se poate intampla in majoritatea cazurilor daca nu este folosit aparatul de contentie corect si constant. vezi Aparat de contentie