Implantologie București reprezintă ramura medicinei stomatologice care prin intermediul implantului dentar reușește să realizeze cu succes tratarea unei edentații totale(lipsa tuturor dinților) sau parțiale(lipsa unui dinte).
Implantul dentar reprezintă cea mai modernă soluție de protezare, acesta fiind un stâlp din titan sub forma unui șurub cu rol de a susține artificial, dar stabil, dinții pierduți din diverse cauze.
Implanturile pot fi folosite să susțină o coroană sau pot fi utilizate ca și stâlpi pentru punți fixe și lucrări mobile.
Ele sunt confecționate din titan medical pur, un înlocuitor biocompatibil pentru dintele natural pierdut ceea ce înseamna că nu există reacții adverse la implant.
Lipsa unui dinte este o problemă extrem de întâlnită, cauzele acesteia fiind multiple, iar consecințele fiind extrem de îngrijorătoare în cazul în care problema este lăsată netratată.
Lipsa unuia sau chiar mai multor dinți ar trebui să fie o problemă ce determină pe oricine să apeleze cât mai rapid la medicul stomatolog.
Necesitatea găsirii unei soluții vine din faptul că amânarea tratamentului nu aduce niciun beneficiu, ba chiar poate produce multe alte probleme.
Am ales să prezentăm câteva dintre cele mai îngrijorătoare consecințe pentru a face conștienți cât mai mulți pacienți de necesitatea acționării cu rapiditate în astfel de cazuri:
Acestea sunt doar câteva dintre consecințele ce pot apărea în cazul în care vă confruntați cu lipsa unuia sau mai multor dinți, consecințe ce pot apărea chiar și în cazul purtării unei proteze.
Puntea dentară este cunoscută drept un tratament convențional în cazul dinților lipsă. Cu toate acestea, implantul vine cu extrem de multe beneficii comparativ cu metoda clasică de tratament. Printre acestea, cele mai importante sunt:
Pentru a înlocui un dinte lipsă confecționând o punte, dentistul trebuie să șlefuiască doi dinți naturali, unul din dreapta și unul din stânga spațiului lipsa, de multe ori fiind nevoie chiar de scoaterea nervului.
Apoi, se realizează cimentarea acestei punți peste cei doi dinți mutilați . Implanturile dentare, pe de altă parte nu au efecte negative asupra niciunuia din dinții învecinați.
Eficiența masticatorie în cazul unei danturi complete este de 100%. Dacă mulți dintre pacienți pierd toți dinții și îi înlocuiesc cu punți sau proteze, coeficientul de masticație poate ajunge și la 15-18%.
Prin intermediul implanturilor care pot susține o lucrare fixă, unele persoane pot recupera chiar și 85-90% din eficiența masticatorie.
Atunci când un dinte este piedut, osul alveolar suferă un proces accelerat de resorbție sub influența forțelor masticatorii directe, traumatizante și la fel, atunci când înlocuim dinții pierduți cu punți sau proteze, dezechilibrele de forțe conduc la topirea osului de sub aceste lucrări.
Pe de alta parte, implantul transmite forțele fiziologice în os, menținându-i volumul în timp.
Lipsa unui dinte determină ceilalți dinți rămași să își schimbe poziția, lucru care, în timp, favorizează acumularea de tartru în zonele greu accesibile, apariția cariilor și alte probleme.
Toate acestea pot fi însă prevenite cu ajutorul implantului dentar.
Există o serie de contraindicații în cazul implantului dentar care pot favoriza eșecul în cazul acestui proces. Cele mai frecvente sunt:
Producatorii implanturilor Straumann sunt recunoscuti ca lideri în inovație. Materialele inovative folosite folosite pentru realizarea implanturilor Straumann oferă o mai bună osteointegrare, dar și o perioadă de vindecare mai scurtă.
Acest tip de implant dentar București oferă o fixare ușoară, indiferent de densitatea osului. Comprimând spațiul pătruns, acest implant dentar oferă și o bună stabilitate.