Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Programare rapidă

Ortodonție

Ce este ortodonția?

Ortodonția este ramura medicinei stomatologice care are ca scop corectarea poziției dinților, procesul realizându-se cu ajutorul aparatelor dentare.

 

Scopul principal al procedurilor ortodontice este acela estetic, de a îmbunătăți imaginea generală a feței, dar, la fel de important fiind și cel funcțional.

 

Astfel, odată cu corectarea poziției danturii se îmbunătățește sănătatea dinților și a gingiilor și funcția masticatorie.

 

Ortodonție București, un serviciu premium pe care îl puteți găsi în clinica Dentland.

aparat dentar bucuresti, aparat dentar copii bucuresti, aparat clear aligner bucuresti

Având în vedere importanța beneficiilor menționate, este important să le detaliem:

 • Estetica danturii

Felul în care arată rezultatul final în urma tratamentului de îndreptare a danturii este considerat în rândul pacienților principalul beneficiu.

 

Scopul principal este obținerea unei danturi drepte, perfect aliniate, eliminând posibilele complexe cauzate de o dantură strâmbă și îmbunătățind stima de sine.

 

În plus, purtarea aparatului dentar în zilele noastre a devenit un obnicei la modă, demostrând grijă pentru sănătate, iar varietatea modelelor aparatelor dentare permite alegerea în funcție de cerințele estetice ale fiecărui pacient.

 • Sănătatea danturii

Îndreptarea danturii vine cu multe avantaje. Facilitând igiena care, de cele mai multe ori era îngreunată în cazul dinților suprapuși, înghesuiți, se menține sănătatea pe termen lung a danturii, evitându-se apariția cariilor, apariția parodontozei sau a altor afecțiuni dentare.

 • Îmbunătățirea funcției masticatorii

Problemele de ordin funcțional sunt de multe ori neglijate de către pacienți, chiar dacă funcția masticatorie este afectată de dinții malpoziționați. Însă, abia după corectarea poziției și îmbunătățirea funcționalității se văd efectele pozitive asupra sănătății danturii, a articulației maxilare și a masticației.

Ortodonția la adulți

Există o gamă variată de semne, unele mai evidente, altele mai puțin, în urma cărora ar trebui să solicitați o consultație la medicul ortodont. Printre acestea, cele mai importante probleme sunt:

 • Dinții din față de sus sunt înclinați (ieșiți) spre înafară – una dintre cele mai frecvente probleme dentare ortodontice.
 • Înghesuirea dinților – un maxilar puțin dezvoltat poate determina reducerea locului pentru dinți, ducând la înghesuire. Pe de altă parte, unii pacienți pot avea spații semnificative între dinții lor, pe toată dantura sau doar anterior – diastemă (numită popular “strungareață”).
 • Asimetria – în special în cazul în care liniile mediane ale dentiției superioare și inferioare nu se potrivesc, probabil din cauza deplasării dinților spre una din părți sau modificării poziției maxilarelor.
 • Ocluzie adâncă – atunci când dinții de sus îi acoperă pe cei de jos prea mult (chiar pe toată lungimea lor) când închideți gura
 • Ocluzie inversă – atunci când dinții superiori calcă în spatele celor inferiori
 • Ocluzie deschisă – când dinții superiori și inferiori din față rămân la distanță atunci când cei din spate sunt în contact; limba este de multe ori încă vizibilă între dinții anteriori superiori și inferiori.
 • Dinți incluși – la unii pacienți, dinții definitivi au un ax de formare greșită în maxilar și erup (apar pe arcadă) în afara arcadei, sau nu erup, rămânând în os.

 

Toate aceste anomalii dentare se pot rezolva cu un aparat dentar București!

aparat dentar bucuresti, aparat dentar copii bucuresti, aparat clear aligner bucuresti

Ortodonția la copii

Încă de la vârsta de 7 ani, dinții și maxilarele celor mici au ajuns la un grad de dezvoltare care permite atât anticiparea problemelor, cât și acțiunea asupra acestora.

Trebuie menționat faptul că un tratament ortodontic cu cât este aplicat mai devreme cu atât este mai ușor și mai rapid.

 

În plus, iată câteva motive pentru care îndreptarea danturii este extrem de importă încă din copilărie:

 • Problemele ortodontice la copii afectează imaginea feței și a gurii, maxilarele și structura oaselor feței;
 • Corectarea poziției dinților îmbunătățește vorbirea corectă și procesul de masticație;
 • Dinții nealiniați sunt foarte greu de igienizat ducând în timp la apariția afecțiunilor dentare;
 • Problemele ortodontice netratate întodeauna se înrăutățesc, rezolvarea fiind cu timpul mult mai scumpă.

 

Aparat dentar copii București, cel mai sigur tratament pentru o dantură aliniată a copilului tău! 

aparat dentar bucuresti, aparat dentar copii bucuresti, aparat clear aligner bucuresti

Clear-Aligner, inovație în îndreptarea danturii

Clear-Aligner este un sistem inovator de îndreptare a danturii într-un mod eficient, modern și mai ales extrem de estetic.

 

Deși se încadrează în categoria aparatelor fixe, pe lângă faptul că este format din gutiere transparente, acestea sunt și mobile și pot fi îndepărtate pentru a mânca sau pentru efectuarea igienei zilnice a danturii.

 

Tratamentul este unul personalizat, fiind format din câte 2 seturi de alignere care se schimbă la fiecare 2 saptămâni.

 

Un alt beneficiu extraordinar în cazul acestui aparat dentar București este că se exercită forțe controlate asupra procesului de îndreptare, iar rezultatul final poate fi vizualizat încă de la începutul tratamentului.

Indiferent că optezi pentru un aparat clasic sau îți dorești un tratament inovator, schimbarea începe cu o consultație unde specialiștii Dentland îți vor oferi cele mai bune soluții.

aparat dentar bucuresti, aparat dentar copii bucuresti, aparat clear aligner bucuresti

Programează-te pentru o consultație!

Programează-te