Ce este tratamentul de canal

Tratamentul de canal se bazeaza pe principiul cauza efect! Cand iritantul este indepartat din canal procesul inflamator cedeaza si tesuturile adiacente incep sa se vindece. Curatand, dezinfectand si obturand canalele la un standard ideal este posibil sa obtinem un succes de 87-92 % .

De ce am nevoie de tratament de canal?

Tratamentul endodontic (de canal) este necesar atunci cand pulpa devine inflamata sau infectata. Cele mai frecvente motive pentru inflamatie sau infectie sunt cariile profunde (carii), repetate proceduri dentare , fisuri sau fracturi dentare. Trauma poate provoca, de asemenea, inflamatie si de multe ori apare ca o modificare de culoare a dintelui. Daca inflamatia pulpei sau infectie este lasata netratata, aceasta poate provoca durere sau sa conduca la un abces.

Cand dintii sunt plombati/obturati de mai multe ori, este necesar uneori indepartarea pulpei pentru a permite o reconstructie corespunzatoare a dintelui cu o coroana .

Ce se intampla daca nu urmez tratamentul de canal?

Daca un dinte nu este tratat pe canal alternativa este extractia.

Indicatii post tratament de canal

Evitati sa mancati in zona in care s-a efectuat tratamentul de canal pentru 48-72 ore. Dintele poate fi sensibil la atingere pentru o scurta perioada de timp mai ales daca a existat durere sau infectie inainte de inceperea tratametului de canal. Medicul curant va poate prescrie o reteta cu anti algice si anti-imflamatoare uzuale pentru managementul durerii.

Este dureros tratamentul de canal?

Tratamentul de canal nu doare. Se face sub anestezie locala si nu difera cu nimic fata de orice alta interventie sub anestezie.