Pastrarea unei danturi intacte, pentru o perioada cat mai mare de timp, depinde in mare parte de corectitudinea tratamentului endodontic.

Endodontia este una dintre cele mai importante ramuri ale stomatologiei si se ocupa cu tratamentul canalului radicular (tratament cunoscut de persoanele nespecializate in medicina dentara sub denumirea de “omorarea nervului”)

Pentru ca endodontia joaca un rol atat de important in mentinerea unei danturi sanatoase, la Clinica Stomatologica DentLand un tratament de canal se realizeaza perfect corect, cu aparatura si materiale de ultima generatie, urmarindu-se salvarea cat mai multor dinti, care altfel ar fi fost extrasi si ulterior inlocuiti de un implant dentar sau de o lucrare dentara, dupa caz.

Tratamentul de canal reprezinta eliminarea nervului din canalele radiculare, urmat de obturarea acestora. Obturatia de canal reprezinta ultima etapa a tratamentului endodontic si consta in sigilarea radacinilor cu materiale speciale, care previn infectiile. Scopul final al tratamentului endodontic consta in mentinerea functionalitatii dintelui.

Corectitudinea unui tratament endodontic depinde doi factori:

  • curatarea eficienta a canalului
  • sigilarea lui pe toata lungimea