Terapia cu sistemul Vector este utilizata in prelucrarea buzunarelor dentare si gingivale precum si a suprafetei radacinii ale celor patru sectiuni prin intermediul ultrasunetului modificat si a apatiei-hidroxilice de calciu, la doar o singura vizita.

Sistemul Vector permite efectuarea interventiei primare la o singura vizita. Aceasta metoda este una mai putin dureroasa decat metodele traditionale si se considera ca fiind mai putin neplacuta. De obicei, dupa un asemenea tratament nu se observa retractarea gingiilor, cu exceptia cazurilor, cand o asemenea stare apare dupa disparitia inflamatiei. In afara de asta, procedurile regulate de mentinere se fac cu ajutorul instrumentelor din plastic ce sunt mult mai tolerate de pacienti si, prin urmare mult mai pe placul lor.

Vector – metoda moderna de tratare a afectiunilor gingivale

Starea buna si stabila a tesuturilor parodontale, la aproape jumatate din pacientii examinati, dupa prima procedura de terapie Vector, permite sa concluzionam eficacitatea metodei noi cu ultrasunet de tratare complexa a nivelului de fixare a gingiilor si marirea termenului de remisie a bolii dupa efectuarea terapiei Vector.

Estimarea calitatii terapiei Vector ca fiind una dintre metodele non-chirurgicale ale parodontologiei

Obtinerea unei stari stabile ale tesuturilor parodontale la aproximativ jumatate din pacientii examinati dupa efectuarea primei proceduri de terapie Vector, permite tragerea concluziilor legate de eficacitatea metodei noi cu ultrasunet in tratarea complexa a bolilor parodontale. Un sir de avantaje ale terapiei Vector (lipsa senzatiilor de durere la pacienti, terapia la o singura vizita, slefuirea fina a smaltului) fata de alte metode de scaling va stabili prioritatile in fata alegerii metodei si va garanta succesul!

Igiena profesionista

Scaler “cu sase cilindri”. “Motorul” cu ultrasunet al Vector Scaler este constituit din sase discuri piezo-ceramice, pe cand cele obisnuite au doar patru discuri. Datorita acestei metode instrumentul produce energie suficienta, chiar si la cerintele ridicate pentru procedura de inlaturare a depunerilor dentale. Aparatul corespunde tuturor standardelor profesioniste de curatare a dintilor, aprovizionarea cu suspezie de slefuit Vector Fluid Polish permite pastrarea si slefuirea suprafetei sensibile a dintilor.

Tratamentul parodontologic

Plaga dentara, pelicula biologica si bacteriile se inlatura cu instrumente subtiri de pe suprafata radacinilor pana la buzunarul parodontal, fara a leza tesuturile moi chiar si in regiunile neaccesibile, cum a fi bifurcatiile.

Suprafata radacinilor, se curata si se slefuieste cu ajutorul Vector Fluid Polish, suspensoid care contine particule de hidrosiapatina. Astfel radacina se curata, si nu se “razuieste”.

Terapia parodontala de mentinere

Procedurile de mentinere sunt o componenta a tratamentului parodontologic. Verificarea regulata a buzunarelor parodontale la infectari repetate, dar si masurile profilactice, care se repeta peste o perioada anumita de timp, sunt o parte importanta a terapiei de mentinere. Conform afirmatiilor Academiei Americane de Parodentologie: “Numarul de dinti, pierduti ca urmare a parodantozei, este invers proportional vizitelor regulate la stomatolog”.

Tratarea periimplantinei

Fara bacterii – fara inflamatii.

Inflamatiile din jurul implantului sunt una din problemele de baza ale implantologiei. Sistemul Vector ajuta, in cel mai bun mod, inlaturarii depunerilor, a bacteriilor si a peliculei biologice de pe suprafata implanturilor, fara a leza materialele si supra-constructiile sensibile in timpul prelucrarii. Instrumentele din fibre de carbon in combinatie cu solutia de slefuit Vector Fluid Polish, se utilizeaza cu succes in cadrul Clinicii Stomatologice DentLand pentru tratarea periimplantitei.